Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tisdag 28 augusti 2012

Chili Cheese



Alla som försöker gå ner i vikt slutar läsa nu, ok?
Chili Cheese är nämligen sanslöst gott och väldans kaloririkt.

Det här receptet har jag hittat på http://kryddburken.se  (En av mina favoriter bland matbloggarna)
Dom blir jättegoda, så testa!

ca 25 st
Det här behöver du :
2 dl finriven hushållsost
4 skivor plastad, cheddarost (såna man lägger på hamburgare)
60 gram philadelfiaost
3 msk finhackad, grön, inlagd jalapeno
5 droppar D´Elidas chilisås
½ krm salt
Äggsmeten :
1 dl vetemjöl
1½ dl mjölk (mjölken kan bytas ut mot soda eller lättöl)
1 ägg
1 krm salt
Panering :
  1. Vetemjöl
  2. Äggsmet
  3. Panko/ströbröd
GÖR SÅHÄR :
Finriv osten. Det går alldeles utmärkt att riva den skivade cheddaren också, bara ta små bitar och riv på fina sidan med ett stadigt ”tum-tryck”! Rör ihop med gaffel tillsammans med färskosten. Droppa i chili efter tycke och smak. Salta. Dessa blev rejält heta och man blir en smula törstig om man säger så men visst kan man ta i lite till om man vill spruta eld eller så minskar man lite. Prova dig fram, det blir nog bäst.
Rulla till ovala ägg, ca en fylld tesked till varje. Rulla i vetemjöl. Doppa i äggsmeten och sist i panko. Sen är du försiktig när du ska fritera. Lägg ner dom försiktigt och håll händerna så lång ifrån oljan som möjligt. Använd med fördel en lång pincett. Fritera ca 45-50 sek så de blir gyllenbruna. Du måste hålla värmen ganska hög annars behöver dom ligga i längre och då rinner osten ut. Hög värme och snabb fritering så har du hela härligheten kvar på insidan.


1 kommentar:

  1. Låter sanslöst gott :)
    Du kan adda kock på din meritlista oxå <3

    SvaraRadera

Hej!
Vad glad jag blir att du vill lämna en kommentar!
Är det något du undrar över så svarar jag här. Kryssa i rutan för uppföljningskommentarer så kommer svaret med mejl.

//Bella