Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

söndag 19 augusti 2012

Kantarellpaj


Pajdeg

3 dl vetemjöl
125 gram smör
3 msk vatten

Fyllning

2 dl kantareller
1 pkt bacon
1/2 gul lök
1 dl Grädde
2 dl Creme fraiche
2 dl ost
3 ägg
Salt, peppar, timjan

Blanda pajdegen i en matberedare eller dyl.
Kavla ut och klä en pajform (ca 24 cm i diameter)
Ställ i frysen medans du gör i ordning fyllningen.

Fräs svampen i lite smör.
Strimla bacon och lök och fräs i smör.

Förgrädda pajskalet i ugnen ca 10 minuter på 200 grader.

Vispa samman ägg, grädde och creme fraiche och kryddorna.

Strö osten i pajskalet och lägg i svampen, bacon och löken.
Häll över äggblandningen.
Grädda pajen i ca 30 minuter.

Servera med en sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej!
Vad glad jag blir att du vill lämna en kommentar!
Är det något du undrar över så svarar jag här. Kryssa i rutan för uppföljningskommentarer så kommer svaret med mejl.

//Bella