Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

söndag 22 september 2013

Pumpasoppa


Bild från receptfavoriter.se
 

Ingredienser:

  • 1,5 kg pumpa, ca 800 g pumpakött
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl vitt vin
  • 4 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde, Creme fraiche eller matyoghurt
  • 1-2 krm curry
  • Chilisås efter behag
  • Salt och peppar
  • Ev. lite tomatpuré/sås för en vacker färg på soppan. (min pumpa var ganska ljus i köttet.)
 

Tillagning:

  1. Skär pumpan i klyftor och skär bort skalet. Skär eller skrapa bort kärnor och trådar. Skiva i bitar.
  2. Skala och hacka löken samt vitlöken.
  3. Fräs löken i smör i en stor gryta eller kastrull, tillsätt vitlöken, salt, vitpeppar samt pumpa. Låt allt fräsa runt några minuter.
  4. Häll på vattnet och vinet och låt koka i 30-40 minuter - pumpabitarna ska vara mjuka och kunna gå att mosa sönder.
  5. Mixa pumpasoppan med en stavmixer.
  6. Tillsätt och rör ut chilisås, grädde, creme fraiche eller grekisk yoghurt. Värm upp.
  7. Smaka av pumpasoppan med salt och peppar.
  8. Servera gärna pumpasoppan med ett gott bröd till ex. foccacia.

♥ ♥ ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej!
Vad glad jag blir att du vill lämna en kommentar!
Är det något du undrar över så svarar jag här. Kryssa i rutan för uppföljningskommentarer så kommer svaret med mejl.

//Bella